Poort HOLKER BEEK geplaatst

Daarmee is een mooie afrondende stap gezet in de realisatie van de buitenruimte van onze woonwijk, gelegen aan de weg van Nijkerk naar Bunschoten. 

    

Passend bij deze historische omgeving, woningen en boerderijen met poorten aan het begin van het pad, is in oktober een stenen poort geplaatst. Begin november hebben we als bewoners daar een feestelijk tintje aan gegeven. Naast een officieuze opening was er een gezellige bijeenkomst (en ledenvergadering) op het terrein van de centraal gelegen brink.  

De woningen en de buitenruimte op de Holkerbeek zijn tot stand gekomen op initiatief van de bewoners. In nauw overleg met de gemeente Nijkerk, architect en bouwbedrijf is de wijk ontwikkeld en gerealiseerd.

     

Tijdens een bijeenkomst van de initiatiefnemers van de CPO werd gesproken over de naam van de toekomstige wijk. De bouwkavel tussen de Holkerweg en de Dammersbeek kreeg de naam Holkerbeek.  Later werd dit door de gemeente Nijkerk overgenomen als officiële straatnaam.

Bij het stedenbouwkundig ontwerp ontstond ook het idee om aan het begin van de wijk een poort te plaatsen.  Passend bij het goede gebruik in de omgeving  zijn de stenen pilaren voorzien van de naamplaten

HOLKER    BEEK